I Jyllandsposten Finans skriver jeg hver måned om relevante emner inden for investering - og ofte emner om investorers ve og vel og som understøtter deres investeringsbeslutninger og hjælper dem til at blive bedre investorer.
Herunder er link til mine seneste klummer. 
God læselyst. 


5. SEPTEMBER 2023
Den bedste opsparing til børnene
Mange tænker nok den traditionelle børneopsparing, men der er andre langt mere fleksible og skattemæssigt interessante muligheder.
16. JANUAR 2022
Nye genopståede muligheder
I efterhånden mange år har obligationer været dømt ude pga. beskedne forventninger til afkast, men med stigende renter er obligationerne igen blevet attraktive.
Det kan du læse om i denne klumme, som jeg har skrevet på Nordnets blog.
24. MARTS 2022
Hold omkostningerne nede og opnå højere afkast
Der er udsigt til lavere afkast fremover, og det er en god anledning til at gå dine omkostninger efter i sømmene. Ved at gå efter investeringsprodukter med lav pris kan du forøge dit afkast med op til flere tusinde kroner.
Det kan du læse om i denne klumme, som jeg har skrevet på Nordnets blog.
7. NOVEMBEr 2021
Nok til den søde pensionstilværelse?
Lavere afkast og andre forhold udfordrer det økonomiske fundament for pensionstilværelsen. Men man kan slå genvej ved at investere pensionsformuen optimalt.
Det kan du læse om i denne klumme.
11. APRIL 2021
Bæredygtige fonde vinder frem
Stadig flere danskere vil gerne investere pensionsopsparingen bæredygtigt og socialt ansvarligt. For mange handler det om at investere i tråd med egne normer og værdier.  
Det kan du læse mere om i denne klumme.
22. FEBRUAR 2021
Alternative investeringer i pensionssektoren
I dette webinar præsenteres 2020-afkastene for pensionsbranchens alternative investeringer, herunder aktivklasserne private equity, infrastruktur og ejendomme. I lyset af de stadig lavere obligationsrenter udgør alternative investeringer efterhånden en større andel af danskernes pensionsopsparing. Udviklingen i netop disse aktivklasser hos pensionsselskaberne er omdrejningspunktet i dette online-webinar.
6. DECEMBEr 2020
Sløje afkast presser fortsat aktive fonde
Resultater fra ny analyse af aktive fondes resultater ændrer næppe på investorernes vandring mod passive fonde 
Du kan læse klummen her på sitet via dette link
25. OKTOBER 2020
Beskedne afkast udfordrer pensionstilværelsen
Nyeste afkastforventninger er nedslående for danske pensionsopsparere, som med fordel kan øge andelen af aktiver med højere forventet afkast. Læs mere om det i denne måneds klumme i Jyllandsposten/Finans.
Du kan læse klummen her på sitet via dette link.
10. September 2020
Flere positive 2020-pensionsafkast 
31. MAJ 2020
Corona og den behagelige pensionstilværelse
Kombinationen af Corona, længere levetid og lavere afkastforventninger kan være anledning til at trykprøve om pensionsopsparingen stadig er på sporet. Læs mere om det i denne måneds klumme i Jyllandsposten/Finans.
Du kan læse klummen her på sitet via dette link.
29. marts 2020
Corona er ingen investeringsstrategi
Eufori er med rekordfart afløst af modløshed, men man bør holde sig i skindet og undgå panikagtige investeringsbeslutninger. I denne klumme skriver jeg om, hvordan investorer bør forholde sig i denne svære situation.
Du kan læse artiklen her på sitet via dette link.
5. marts 2020
Genvejen til investeringssucces
Populariteten bag exchange traded funds kan i høj grad tilskrives rationelle investorer, som vælger investeringsprodukter, som er i deres egen bedste interesse.
Du kan læse artiklen på FINANS på dette link eller her på sitet via dette link.
2. FEBRUAR 2020
Opsparere må øge risikovilligheden for at øge afkastet
Det er nødvendigt i lyset af de ringe udsigter til afkast i mange obligationstyper. Investorer, som går forsigtig til værks med sikre investeringer i opsparingen, vil fremadrettet ganske enkelt ende ud med opsparing og færre penge til forbrug, når man er gået på pension. Det kan du læse mere om i min klumme i Jyllandsposten Finans.
Du kan læse artiklen på FINANS på dette link eller her på sitet via dette link.
12. januar 2020
2019 blev fantastisk investeringsår for pensionskunderne
Højdespringerne rundede 20 pct. i afkast og hele sidste årti har samlet over 10års perioden budt på flotte afkast til kunderne i pensionsselskabernes markedsrenteprodukter.
Få overblikket på dette link og se hvordan dit pensionsselskab klarede sig i 2019.
2. DECEMBER 2019
Minusrenter og investorernes dilemmaer
Med negative renter er fulgt større bevågenhed om god rådgivning, men hvordan varetager investorer bedst egne interesser?
Du kan læse artiklen på FINANS på dette link eller her på sitet via dette link.
11. NOVEMBER 2019
Investeringsfondes flagskibe flopper
Omkostningspres, sløje afkast og Finanstilsynets bevågenhed på god rådgivning er en udfordring for banker og kapitalforvaltere.
Du kan læse artiklen på FINANS på dette link eller her på sitet via dette link.
12. AUGUST 2019
Solide afkast til pensionsinvestorer i 1H 2019
Finansmarkederne kiggede kun én vej i første halvår, og det var op. Det samme gjorde pensionsprodukterne, hvor andelen af aktier i høj grad var udslagsgivende for placeringen i feltet i årets første halvår, der var drevet af fornyet optimisme.
8. Juli 2019
Ny ballade i Danske Bank
Danske Bank er ramt af ny sag – denne gang om dårlig rådgivning, som dog næppe er bedre eller værre end i andre banker. Balladen må formodes at brede sig til andre banker – til gavn for kunderne.
16. JUNI 2019
Dæmp aktierisikoen med lavrisiko aktier
Som alternativ til spekulation i køb og salg af aktier, kan investorer, der ønsker en mere defensiv portefølje, overveje aktier med lav risiko.
20. MAJ 2019
Attraktiv beskatning af udenlandske fonde venter forude
Udenlandske investeringsfonde trumfer mange danske fonde på pris og mange investorer kan se frem til mere gunstig beskatning.
22. APRIL 2019

Røre i omkostnings-andedammen

Prisen på kapitalforvaltning fortsætter med at dykke uden for landets grænser, samtidig med at nye og billigere investeringsprodukter dukker op på det danske marked.
25. MARTS 2019

Tiltrængt åbenhed giver bedre indsigt i pensionsselskabers præstationer

Gode initiativer fra pensionsbranchen skaber nye muligheder for evaluering af pensionsprodukter.
22. FEBRUAR 2019

XACT C25 - hvor attraktiv er den?

Den første ETF er introduceret i Danmark, og overhaler flere alternativer indenom på omkostninger og handelseffektivitet.
2. FEBRUAR 2019

Nye skatteregler på vej til investorer

Ny skattelov skal gøre det mere attraktivt og enkelt at investere i udenlandske fonde, men spørgsmålet er om det bliver tilfældet.
---
Ønsker du at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe med en sund formueplanlægning og være en tillidsfuld rådgiver og samarbejdspartner for dig og din familie, så kontakt mig for en uforpligtende dialog. 
Jeg kan kontaktes på:

nhm@nikolajholdtmikkelsen.dk
tlf. +45 3177 6000
Back to Top