Medier

Som en af landets førende eksperter i investeringsforeninger, pensionsprodukter, skattevilkår m.m. og med min upartiske tilgang, skarpe retorik og kamp for investorers bedste interesser er jeg en flittig debatør, kommunikator og ofte citeret i medierne. 
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker min holdning, vurdering eller syn på et givent finansielt emne. 

Du kan kontakte mig på:
nhm@nikolajholdtmikkelsen.dk
tlf. +45 3177 6000

Herunder finder du et udpluk af min seneste ageren i mediedebatten om relevante emner og problemstillinger, som ofte handler om investorernes ve og vel.


8. JULI 2021

Dagbladet Børsen sætter fokus på udviklingen for 1. halvår hos pensionsselskaberne.  
Afkastene i halvåret viser, at vi har nærmest fået, hvad der svarer til to års forventet afkast på seks måneder. Risikofyldte aktiver har trukket læsset, og rangeringen i tabellen er i høj grad et udtryk for, hvem der har taget risiko.
Har man haft for lidt risiko, er man blevet “dobbelt straffet” fordi man både har misset afkastet fra de risikofyldte aktiver, mens en sikker havn som en dansk realkreditobligation er faldet, fordi renten er steget.
Du kan læse artiklen i Dagbladet Børsen på dette link.
30. MARTS 2021

Danskerne får stadig flere muligheder for at investere i tråd med egne normer og værdier. Adskillige nye pensionsprodukter har på kort tid ramt markedet og fællesnævneren for dem alle er bæredygtighed og klima.
Tak til TV2 News for muligheden for at kommentere på udviklingen.
26. MARTS 2021

Dagbladet Børsen sætter fokus på investeringsforeningernes aktive strategier, som fl­op­pede i tur­bu­lent cor­o­naår.
Det bliver efterhånden sværere og sværere at finde gode argumenter for at retfærdiggøre den aktive investeringstilgang. Det sikre bet som investor vil være at forfølge en passiv strategi, hvor du skræller omkostningerne væk. Det i sig selv giver et højere afkast, og med markedsafkastet vil du oftest også ligge godt til i feltet. 


2. MARTS 2021

Er du i tvivl om markedstiming er vejen frem, så læs denne artikel i Dagbladet Børsen.
Artiklens overskrift siger nærmest det hele "Ka­pi­tal­for­val­ter blev kendt for mo­del, der skul­le for­ud­si­ge ak­tie­ned­t­u­re – men nu har mo­del­len fejl­et, og kun­der­ne flyg­ter".


3. FEBRUAR 2021

Dagbladet Børsen sætter fokus på et relevant om, hvorvidt det kan betale sig at tilkøbe garanti til sin pensionsopsparing. Det lyder besnærende med sådan en garanti, men min vurdering er, at det sandsynligvis sker på bekostning af afkast, Et bedre alternativ for mange med en forsigtig investeringsprofil vil være en portefølje med flere obligationer. Garantien er ofte blot en yderligere betaling for en portefølje, der alligevel ikke giver noget nævneværdigt afkast.


18. JANUAR 2021

Jyllandsposten/Finans skriver om omkostninger til investering nu spiser mere end halvdelen af afkastet for tusindvis af investorer. 
Derfor handler det efter min vurdering i høj grad om at skrælle alle unødige omkostninger væk, indstille sig på lavere afkast fremover og måske genoverveje porteføljens risikoprofil


6. JANUAR 2021

Jyllandsposten/Finans skriver om bæredygtige investeringsfonde, som langt fra altid er helt så bæredygtige, som de giver udtryk for. 
Artiklen fremhæver på glimrende vis de udfordringer, mange investorer står overfor, når de vælger bæredygtige fonde. Udvalget af sådanne fonde er stort, men detaljeret information om den bæredygtige profil er ofte upræcis og svær at efterprøve.


25. OKTOBER 2020

Lene Andersen fra Jyllandsposten/Finans fokuser på, at udsvingene mellem de bedste og dårligste investeringsfonde i år ikke er set større siden dotcom-bølgen.
Jeg kommenterer på udviklingen og hæfter mig bl.a.  ved at det understreger både mulighederne og risikoen ved at bevæge sig væk fra det brede marked. 


12. SEPTEMBER 2020

Berlingske skriver om de nye bæredygtige investeringsprodukter fra pensionsselskaberne, som afkast-mæssigt er kommet flot fra start. Det skaber tvivl om, hvorvidt der er tale om en prisboble, som kan ende med at briste. 
Jeg vurderer ikke der er tale om en boble. Selskaberne vil i stigende grad arbejde med de bæredygtige faktorer, og det er også en politisk agenda. Ligesom andre steder kan der være dele af markedet, som er mere overkøbte end andre. Men man skal ikke være bekymret som almindelig pensionskunde.

Du kan læse artiklen på Berlingskes hjemmeside:
https://www.berlingske.dk/privatoekonomi/foerste-afkast-groenne-investeringer-giver-mere-til-pensionen​​​​​​​​​​​​​​
5. JULI 2020
Trods sidste års store palaver, politianmeldelse, erstatning til kunderne, dårlig omtale m.m. sælger Danske Bank fortsat investeringsprodukter, som kunderne må forvente at tabe penge på. Det skriver Dagbladet Børsen i dagens avis.
Som modargumentation fremhæver Danske Bank deres aktive forvaltning, som det værdiskabende element. Baseret på hvordan aktiv forvaltning historisk har skabt værdi, mener jeg, det er tvivlsomt og tangerende til det illusoriske, at værdiskabelsen baseres på netop aktiv forvaltning.

Du kan læse artiklen på Dagbladet Børsens hjemmeside:
https://borsen.dk/nyheder/finans/kritikere-kunder-staar-til-tab-i-danske-bank
3. JULI 2020
Dagbladet Børsen skriver om en rapport fra det danske Finanstilsyn, som sætter fokus på danske privatinvestorer, som har brugt milliarder på gearede produkter og tabt penge på det. 
Efter min bedste overbevisning bør investorer holde sig fra sådanne produkter, da de sjældent skaber værdi i en langsigtet, solid og velsammensat investeringsportefølje. 
Konklusionerne i rapporten fra Finanstilsynet synes at bekræfte dette. 

​​​​​​​12. MAJ 2020
Pensionskunderne i markedsrente nød godt af den fornyede optimisme på finansmarkederne. April resulterede i pæne afkast og reducerede årets kurstab.
 Grafikken herunder viser afkastet i april og for hele året for livscyklusprodukter med middel risiko og lang tidshorisont (15 år til pensionering).
10. APRIL 2020
Dagbladet Børsen skriver om Nordnets lancering sidste år af deres såkaldte smarte porteføljer, der er komplekse investeringsprodukter til private investorer. 
Afkastet halter gevaldigt og jeg mindes ikke tidligere at have set så høje omkostninger til formidling, som det er tilfældet med Nordnets produkter. Det er samtidig uklart, hvilken rådgivning Nordnet leverer for formidlingsprovisionen.
Du kan læse artiklen på Dagbladet Børsens hjemmeside: 
https://borsen.dk/nyheder/investor/nordnet-portefoljer-kritiseres-for-hoje-provisioner
​​​​​​​19. MARTS 2020
Corona rammer på alle fronter og det gælder også opsparingen. Uvildigråd, der tilbyder uafhængig økonomisk rådgivning, inviterede til webinar om situationen og hvordan opsparing påvirkes af Corona. Tak til Anders Valdemar Juhl for invitationen.

Du kan se webinaret i videoen herunder.
16. MARTS 2020
TV2 News kom forbi til en dialog om, hvorledes Corona påvirker pensionsopsparing og hvordan investorer bedst forholder sig i denne svære situation. Lyt med i interviewet herunder.
​​​​​​​18. JANUAR 2020
Alternative investeringer som fx. infrastruktur, ejendomme og unoterede aktier vinder mere og mere frem, men hvordan får private investorer adgang? Det sætter Povl Dengsøe fra Berlingske Business fokus på, hvor jeg giver min vurdering af, hvordan private investorer bedst og mest sikker kommer med ombord. 
12. JANUAR 2020
Lyt med i denne podcast fra Berlingskes Dine Penge, hvor jeg var inviteret i studiet til en dialog med Berlingskes Stefan Singh Kailay​​​​​​​ om de såkaldte alternative investeringer og hvorfor pensionssektoren kaster sig over dem, hvad de er, og hvilke konsekvenser der kan tænkes at være ved dem.
2019
FinansWatch skriver om Investerings- og Analysehuset Nikolaj Holdt Mikkelsen med overskriften "Investorernes mand går solo: "Oprigtig rådgivning" og lave priser skal føre til vokseværk".
Artiklen er en fin beskrivelse af forretningsgrundlaget for Nikolaj Holdt Mikkelsen og om at kunderne kan forvente rådgivning, der er i deres bedste interesse.
19. DECEMBER 2019
2019 har budt på usædvanlig flotte afkast, og det afspejles i den grad i afkastet til pensionsselskabernes mange kunder. Danica Pension er blandt højdespringerne i år, og jeg fik en snak med Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica for risikofyldte aktiver, om udviklingen i 2019 og hans bud på hvad investorerne kan forvente næste år. God jul og godt nytår til alle.
Lyt med i videoen herunder og hør hvad Jesper fortalte.
12. DECEMBER 2019
Voila - solide afkast i november og alt tyder på 2019 bliver et særdeles flot år for pensionsselskabernes mange kunder. Flere af årets højdespringere kan glæde sig over afkast på mere end 20%. 
Lyt med i videoen herunder og bliv opdateret på udviklingen.
11. NOVEMBER 2019
Dagbladet Børsen skriver om, at danske investeringskunder betaler i dyre domme for rådgivning om investeringsforeninger, uden at vide, hvad de betaler for. Bankerne klapper nemlig i om hvad provisionsbetalinger på 1,8 mia. dækker over og ingen af bankerne ønsker over for Børsen, at uddybe hvad de tilbyder kunderne. 
Jeg kommenterer til Børsen, at det tilsyneladende ikke er noget, bankerne ønsker gennemsigtighed om. Det får mig til at tro, at de har svært ved at sandsynliggøre for kunderne, hvad de egentligt får for pengene, og om det overhovedet er værdiskabende og prisen står mål med ydelsen.
28. OKTOBER 2019
Finans.dk har lavet en flot omtale ifm. lanceringen af beregnaktieskat.dk. Sitet giver alle mulighed for gratis at beregne hvordan man investerer optimalt skattemæssigt.  
NORD.investments A/S og Nikolaj Holdt Mikkelsen har i fællesskab udviklet et nyt website, som giver brugeren bedre overblik over aktiebeskatning og det optimale skattescenarie. Vores mission med sitet er at gøre kompliceret aktiebeskatning lidt mindre kompliceret. Med andre ord, hjælpe investorer med at træffe bedre investeringsvalg. 
Tjek selv sitet ud på www.beregnaktieskat.dk, se med i videoen herunder eller læs artiklen på dette link. 
12. OKTOBER 2019
Berlingske Business skriver om risikoen ved at være ude af aktiemarkedet, og konkluderer investorer har større chance for at finde den berømte nål i høstakken end at ramme de rigtige dage på aktiemarkedet.
MIn vurdering er, at mange investorer er deres egen værste fjende for et godt afkast. Det handler ganske enkelt om at være tro mod investeringsstrategien - også i turbulente perioder - og jeg kommenterer i artiklen på risikoen ved markedstiming.
Back to Top