Medier

Som en af landets førende eksperter i investeringsforeninger, pensionsprodukter, skattevilkår m.m. og med min upartiske tilgang, skarpe retorik og kamp for investorers bedste interesser er jeg en flittig debatør, kommunikator og ofte citeret i medierne. 
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker min holdning, vurdering eller syn på et givent finansielt emne. 

Du kan kontakte mig på:
nhm@nikolajholdtmikkelsen.dk
tlf. +45 3177 6000

Herunder finder du et udpluk af min seneste ageren i mediedebatten om relevante emner og problemstillinger, som ofte handler om investorernes ve og vel.
2020
5. JULI 2020
Trods sidste års store palaver, politianmeldelse, erstatning til kunderne, dårlig omtale m.m. sælger Danske Bank fortsat investeringsprodukter, som kunderne må forvente at tabe penge på. Det skriver Dagbladet Børsen i dagens avis.
Som modargumentation fremhæver Danske Bank deres aktive forvaltning, som det værdiskabende element. Baseret på hvordan aktiv forvaltning historisk har skabt værdi, mener jeg, det er tvivlsomt og tangerende til det illusoriske, at værdiskabelsen baseres på netop aktiv forvaltning.
Du kan læse artiklen på Dagbladet Børsens hjemmeside:
https://borsen.dk/nyheder/finans/kritikere-kunder-staar-til-tab-i-danske-bank
3. JULI 2020
Dagbladet Børsen skriver om en rapport fra det danske Finanstilsyn, som sætter fokus på danske privatinvestorer, som har brugt milliarder på gearede produkter og tabt penge på det. 
Efter min bedste overbevisning bør investorer holde sig fra sådanne produkter, da de sjældent skaber værdi i en langsigtet, solid og velsammensat investeringsportefølje. 
Konklusionerne i rapporten fra Finanstilsynet synes at bekræfte dette. 
​​​​​​​12. MAJ 2020
Pensionskunderne i markedsrente nød godt af den fornyede optimisme på finansmarkederne. April resulterede i pæne afkast og reducerede årets kurstab.
 Grafikken herunder viser afkastet i april og for hele året for livscyklusprodukter med middel risiko og lang tidshorisont (15 år til pensionering).
10. APRIL 2020
Dagbladet Børsen skriver om Nordnets lancering sidste år af deres såkaldte smarte porteføljer, der er komplekse investeringsprodukter til private investorer. 
Afkastet halter gevaldigt og jeg mindes ikke tidligere at have set så høje omkostninger til formidling, som det er tilfældet med Nordnets produkter. Det er samtidig uklart, hvilken rådgivning Nordnet leverer for formidlingsprovisionen.
Du kan læse artiklen på Dagbladet Børsens hjemmeside: 
https://borsen.dk/nyheder/investor/nordnet-portefoljer-kritiseres-for-hoje-provisioner

​​​​​​​9. APRIL 2020
1. kvartal blev noget af en roller coaster for pensionsopsparerne, men en god afslutning på kvartalet tog brodden af de værste kursfald. Trods uroen kan mange pensionsopsparere fortsat glæde sig over pæne afkast på længere tidshorisonter.
 Grafikken herunder viser afkastet i 1. kvartal og over 10 år for livscyklusprodukter med middel risiko og lang tidshorisont.
​​​​​​​19. MARTS 2020
Corona rammer på alle fronter og det gælder også opsparingen. Uvildigråd, der tilbyder uafhængig økonomisk rådgivning, inviterede til webinar om situationen og hvordan opsparing påvirkes af Corona. Tak til Anders Valdemar Juhl for invitationen.

Du kan se webinaret i videoen herunder.
16. MARTS 2020
TV2 News kom forbi til en dialog om, hvorledes Corona påvirker pensionsopsparing og hvordan investorer bedst forholder sig i denne svære situation. Lyt med i interviewet herunder.
​​​​​​​18. JANUAR 2020
Alternative investeringer som fx. infrastruktur, ejendomme og unoterede aktier vinder mere og mere frem, men hvordan får private investorer adgang? Det sætter Povl Dengsøe fra Berlingske Business fokus på, hvor jeg giver min vurdering af, hvordan private investorer bedst og mest sikker kommer med ombord. 
​​​​​​​13. JANUAR 2020
2019 bød på flotte investeringsafkast. JyllandsPosten/Finans skriver om pensionssektorens afkast på baggrund af tal fra Investeringshuset Nikolaj Holdt Mikkelsen. 
På linket herunder kan du bl.a. læse om, at de ældste pensionsopsparere i flere selskaber kun fik omkring halvt så meget – eller mindre – i afkast på deres opsparing som de unge.
Du kan læse artiklen på dette link eller se med i videoen herunder.
12. JANUAR 2020
Lyt med i denne podcast fra Berlingskes Dine Penge, hvor jeg var inviteret i studiet til en dialog med Berlingskes Stefan Singh Kailay​​​​​​​ om de såkaldte alternative investeringer og hvorfor pensionssektoren kaster sig over dem, hvad de er, og hvilke konsekvenser der kan tænkes at være ved dem.
2019
FinansWatch skriver om Investerings- og Analysehuset Nikolaj Holdt Mikkelsen med overskriften "Investorernes mand går solo: "Oprigtig rådgivning" og lave priser skal føre til vokseværk".
Artiklen er en fin beskrivelse af forretningsgrundlaget for Nikolaj Holdt Mikkelsen og om at kunderne kan forvente rådgivning, der er i deres bedste interesse.
19. DECEMBER 2019
2019 har budt på usædvanlig flotte afkast, og det afspejles i den grad i afkastet til pensionsselskabernes mange kunder. Danica Pension er blandt højdespringerne i år, og jeg fik en snak med Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica for risikofyldte aktiver, om udviklingen i 2019 og hans bud på hvad investorerne kan forvente næste år. God jul og godt nytår til alle.
Lyt med i videoen herunder og hør hvad Jesper fortalte.
12. DECEMBER 2019
Voila - solide afkast i november og alt tyder på 2019 bliver et særdeles flot år for pensionsselskabernes mange kunder. Flere af årets højdespringere kan glæde sig over afkast på mere end 20%. 
Lyt med i videoen herunder og bliv opdateret på udviklingen.
11. NOVEMBER 2019
Dagbladet Børsen skriver om, at danske investeringskunder betaler i dyre domme for rådgivning om investeringsforeninger, uden at vide, hvad de betaler for. Bankerne klapper nemlig i om hvad provisionsbetalinger på 1,8 mia. dækker over og ingen af bankerne ønsker over for Børsen, at uddybe hvad de tilbyder kunderne. 
Jeg kommenterer til Børsen, at det tilsyneladende ikke er noget, bankerne ønsker gennemsigtighed om. Det får mig til at tro, at de har svært ved at sandsynliggøre for kunderne, hvad de egentligt får for pengene, og om det overhovedet er værdiskabende og prisen står mål med ydelsen.
28. OKTOBER 2019
Finans.dk har lavet en flot omtale ifm. lanceringen af beregnaktieskat.dk. Sitet giver alle mulighed for gratis at beregne hvordan man investerer optimalt skattemæssigt.  
NORD.investments A/S og Nikolaj Holdt Mikkelsen har i fællesskab udviklet et nyt website, som giver brugeren bedre overblik over aktiebeskatning og det optimale skattescenarie. Vores mission med sitet er at gøre kompliceret aktiebeskatning lidt mindre kompliceret. Med andre ord, hjælpe investorer med at træffe bedre investeringsvalg. 
Tjek selv sitet ud på www.beregnaktieskat.dk, se med i videoen herunder eller læs artiklen på dette link. 
12. OKTOBER 2019
Berlingske Business skriver om risikoen ved at være ude af aktiemarkedet, og konkluderer investorer har større chance for at finde den berømte nål i høstakken end at ramme de rigtige dage på aktiemarkedet.
MIn vurdering er, at mange investorer er deres egen værste fjende for et godt afkast. Det handler ganske enkelt om at være tro mod investeringsstrategien - også i turbulente perioder - og jeg kommenterer i artiklen på risikoen ved markedstiming.
Back to Top