10/2020
Af Nikolaj Holdt Mikkelsen
Uafhængig investerings- og formuerådgiver
Det er den fortsatte stigning i antallet af Corona-smittede og nye nedlukninger verden over, som skaber usikkerhed om den globale vækst. Udover Corona skuffede ugens regnskaber fra de store amerikanske it-selskaber og i det amerikanske valgcirkus er der pludselig mange grunde til at investorerne er blevet nervøse.
Der er ingen tvivl om de kommende uger og måneder bliver afgørende for udviklingen på finansmarkederne. Efter min vurdering er den største usikkerhed genopblussen af Corona og den effekt, som det vil have på verdensøkonomien. 
Man bør indstille sig på en vis markedsturbulens, men jeg ser ikke en gentagelse af udviklingen fra foråret. Dengang sendte den globale pandemi investorerne i ukendt farvand, som ingen kendte konsekvensen af. Selvom det kun er et halvt år siden, ved vi i dag meget mere om virussen og dens konsekvenser, og det giver trods alt mindre usikkerhed. 
En klar valgsejr i USA, nyt om vaccine og behandling af Covid-19 og nye økonomiske stimuli til at understøtte genopretningen af væksten er de pejlemærker, som kan reducere investorernes usikkerhed og give fornyet optimisme. 
Trods usikkerhedsmomenterne er min anbefaling at holde fast i investeringsstrategien og se gennem den aktuelle støj og turbulens.
Fik du læst om 
- de nyeste afkastforventninger, som er nedslående for danske pensionsopsparer. Ellers klik her.
- Afkast+ som er et langt billigere alternativ til Formueplejes populære fonde Læs mere her.

Back to Top